-
Recepty /
- Zelenina
Podívejte se na nalezené recepty dle Vašich kritérií
Cibulka sterilovaná s křenem a octem
Malou cibulku očistíme, důkladně omyjeme a necháme okapat. Na dno čisté sklenice o obsahu 1l dáme bobkový list, očištěný křen, přisypeme kuličky pepře a hořčičné semínko. Poté přidáme cibulku. Na… Více »
Lečo z čerstvé zeleniny
Papriku očistíme, omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Rajčata opláchneme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli nasekáme nadrobno. Sádlo rozehřejeme v kastrolu, přidáme… Více »
Sterilované vepřové rizoto se zeleninou
Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme mletou papriku, vložíme maso, osolíme, opepříme a ve vlastní… Více »
Okurky nakládané v hořčici
Úplně malé bezvadné nakládačky namočíme na 30 minut do vlažné vody a necháme odplavit nečistoty, potom je odrhneme kartáčkem, opláchneme, necháme okapat a každou několikrát propíchneme silnou jehlou.… Více »
Dýňový kompot s ananasovou šťávou
Vodu krátce svaříme s cukrem tak, aby se cukr rozpustil. Do svařeného nálevu vsypeme oloupanou, na kostky nakrájenou dýni a vaříme ještě 3 minuty. Potom dýni opatrně vyjmeme z nálevu a vložíme do… Více »
Hříbkový salát sterilovaný
Tvrdší hříbky očistíme, důkladně omyjeme studenou vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, ochutíme solí a cca 10 minut povaříme. Poté scedíme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic. Mezitím… Více »
Kečup s cibulí a rajčaty
Omytá rajčata nakrájíme na kousky, omytá jablka zbavíme jádřinců a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vše vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody a za častého míchání rozvaříme na kaši. Kaši… Více »
Sterilizované houby v tuku
Hříbky dobře očistíme, pod tekoucí vodou omyjeme a necháme okapat. Potom nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli a hříbky vložíme do pánve, podlijeme vodou a za… Více »
Cuketová čalamáda
Opláchneme a nastrouháme cuketu. Osmažíme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme protlak, pepř, sůl a nakrájený česnek. Do čistých sklenic vrstvíme řadu cukety a tu zalijeme tomatovou směsí. … Více »
Fazolky v kořeněném nálevu
Očištěné fazolky omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Scedíme je a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na špalíčky. Zalijeme 500 ml vody, octem, přidáme cukr,… Více »
Chilli omáčka
Dobře vyzrálá rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, rozkrojíme na půlky a vymačkáme semena. Rajčatovou dužninu pokrájíme na drobné kousky a dáme do kastrolu. Přimícháme cibuli nakrájenou nadrobno… Více »
Celer sterilovaný
Použijeme bílý a nedřevnatý celer. Odstraníme nať, důkladně omyjeme, oloupeme a znovu opláchneme. Ozdobným nožem pokrájíme na silnější plátky a vložíme do vody okyselené octem. Zvolna zahříváme, až… Více »
Celer sterilovaný s octem a cibulí
Použijeme bílý a nedřevnatý celer. Odstraníme nať, důkladně omyjeme a oloupeme. Opět opláchneme a ozdobným nožem pokrájíme na plátky. Poté spaříme vroucí vodou ochucenou trochou octa. Scedíme a… Více »
Cibulka sterilovaná ve sladkokyselém nálevu
Malou cibulku očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Proložíme bobkovým listem. Na nálev smícháme vodu s octem, přidáme sůl, cukr, hořčičné semínko a převaříme. Po vychladnutí nálevem zalijeme… Více »
Cuketa nakládaná s česnekem
Použijeme malé cukety, očistíme je a důkladně omyjeme. Rozdělíme do sklenic, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, česnek dle chuti a feferonky. Vodu smícháme s octem, cukrem a kořením a přivedeme k… Více »
Potřeby k zavařování
Bez zavařovacích sklenic a víček, případně speciáních plechovek se neobejdete. Podívejte se i na další zboží, které vám zavařování usnadní.
vícePřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android