Vychytávky pro pohodové zavařování

Obrázek

Také se vám doma kupí vlastnoručně vypěstované ovoce a zelenina, a na zahradě se přitom ještě slušná sklizeň chystá? Možná vy sami nepěstujete nic, ale vaši přátelé a příbuzní vás obdarovali svými výpěstky. O teď s tím? Zavařit! A pokud máte ze zavařování obavy, pak vězte, že s naším vybavením to bude hračka.

Někteří lidé mají strach, že zavařování pokazí. Třeba že suroviny nezahřejí na požadovanou teplotu, že je připálí, že zaneřádí celou kuchyň nebo že zavařeniny nebudou sterilní a nevydrží ve spíži ani týden. Všechny tyhle obavy jsou zbytečné s kvalitním zavařovacím vybavením. My ho v našem e-shopu máme a hned vám ho představíme.

Zavařovací kleště

Ať je v zavařovacích skleničkách cokoliv, během sterilizace jsou pěkně horké. Snadno se vám tak může stát, že se při jejich vyjímání ze zavařovacího hrnce popálíte. To ale nehrozí v případě, že používáte speciální zavařovací kleště. Jsou vyrobené z oceli a rukojeť je pogumovaná, abyste již nikdy během zavařování nepřišli k úhoně.

Trychtýř do zavařovacích sklenic

Zkoušeli jste přelít marmeládu do sklenic klasickým trychtýřem? Jeho otvor je příliš úzký, a tak to trvá celou věčnost. Bez trychtýře vám ale stejný čas zabere úklid kuchyně a navíc budete mít sklenice značně ulepené. Řešením je speciální zavařovací trychtýř s hrdlem tak akorát širokým, jak si to žádají zavařovací sklenice. Trychtýř je navíc odolný vůči vysokým teplotám, a tak se nemusíte bát, že ho horkou směsí poškodíte.

Kuchyňský teploměr

Pokud si nikdy nejste jisti, zda už je zavařenina dostatečně horká, abyste ji mohli přemístit do skleniček a zavíčkovat, pořiďte si kuchyňský teploměr. Je vyroben z materiálů, které mohou přijít do kontaktu s potravinami a které jsou odolné vůči velmi vysokým teplotám. Využijete ho tak nejen při zavařování, ale také při výrobě cukrovinek nebo přípravě polévek a omáček. Tenhle má navíc tvar lžíce, a tak můžete marmelády a jiné dobroty měřit a ochutnávat zároveň!

Etikety

K čemu jsou plné zavařovací sklenice, když nikdo neví, co v nich vlastně je? Proto je nejlepší si je hned při zavařování označit. Samozřejmě můžete něco rychle naškrábat lihovým fixem na sklenici, mnohem lépe ale vypadají speciální etikety. Mají podobu samolepky, kterou můžete po vyprázdnění sklenice strhnout a nahradit popiskem novým. Kromě názvu zavařeniny by neměl na etiketě chybět ani datum výroby, i pro něj je na našich etiketách místo.

 
TOPlist