Houbová pizza z listového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová pizza z listového těsta
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11109 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
350 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 269,0mg |
Draslík | 337,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová pizza z listového těsta postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme. Vejce rozkvedláme ve smetaně, přidáme nastrouhaný sýr, špetku muškátu, sůl a pepř. Vše dobře zamícháme. |
2 | Lístkové těsto vyválíme na kulatou placku a vyložíme jí koláčovou formu. Placku pokryjeme připravenou náplní a upečeme v dobře vyhřáté troubě. |
3 | Pizzu krájíme ještě teplou, ne však horkou. |
kupovaná lsitová těsta se dělají z druhořadého tuku. kdo neumí sám udělat, tak by měl upřednsotnit jiný druh těsta.