Koláč s jablky a rybízem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s jablky a rybízem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1244 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
3 ks | Jablka |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Rybíz bílý |
2 polévková lžíce | Rybíz červený |
60 g | Tuk Hera jedlý |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 103,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Rybíz bílý, Rybíz červený, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s jablky a rybízem postup přípravy receptu:
1 | Smícháme heru s cukrem a postupně přidáme žloutky, potom přidáváme střídavě mouku s kypřícím práškem a sníh. |
2 | Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy a poklademe oloupanými na dílky nakrájenými jablky. |
3 | Mezery mezi dílky zaplníme rybízem a pocukrujeme. |
4 | Pečeme zvolna a před dopečením znovu pocukrujeme. |
Poznámka
Rybíz použijeme červený nebo bílý.
Použila jsem mražený rybíz, ale v sezóně to bude fajn letní koláček. Tuk s cukrem a žloutky jsem třela do bělavé pěny a pak přidala zbytek. Do těsta jsem ještě nakonec přidala lžíci mléka, zdálo se mi husté a prášku do pečiva jsem dala dvě větší špetky. Asi 15 g cukru z odváženého množství jsem použila na posypání ovoce shora a taky jsem poprášila skořicí, máme ji rádi. Pekla jsem zhruba 35 - 40 minut v remosce, v té menší o průměru 22 cm, kterou jsem vyložila papírem na pečení. Množství odpovídá spíše 6 porcím. V surovinách chybí bílky na sníh.