Zelný salát s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s koprem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 2141 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Cibule |
50 g | Cukr krupice |
100 g | Kopr sterilovaný |
150 ml | Ocet kvasný lihový |
100 ml | Olej stolní |
40 g | Sůl |
2000 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 5,6mg |
Draslík | 362,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olej stolní, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kopr sterilovaný, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s koprem postup přípravy receptu:
1 | Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme a zbavíme košťálu. Zelí nakrájíme na jemné nudličky, propláchneme vodou a necháme okapat. |
2 | Potom zelí prosolíme, promícháme a necháme proležet. Přidáme jemně nasekaný kopr s nálevem, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, ocet, olej, cukr a vše promícháme. Znovu necháme krátce odležet. |
3 | Zelný salát s koprem podáváme vychlazený. |
Dělávám různé zelné saláty a taky s koprem. Většinou nedávám olej a zelí nikdy neproplachuju. S cibulí je salát pikantnější a bez cibule jemnější. Podávám k masitým jídlům.