Německá mramorovaná bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Německá mramorovaná bábovka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 21466 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
300 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
20 g | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
380 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 128,9mg |
Draslík | 191,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Německá mramorovaná bábovka postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo (30g) v míse utřeme a postupně zatřeme cukr, vanilkový cukr a sůl. Po jednom přidáváme vejce a ještě chvíli třeme. |
2 | Ke směsi přimícháme polovinu mouky smíchané s práškem do pečiva, přilijeme mléko a přisypeme zbylou mouku. |
3 | 2/3 směsi vlijeme do máslem vymazané formy. Zbylé těsto smícháme s kakaem a mlékem a nalijeme do formy na světlé těsto. Vidličkou nebo špejlí vytvoříme mramorování. |
4 | Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 1 hodinu. |
5 | Podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem. |
Poznámka
Vanilkový cukr můžeme nahradit několika kapkami vanilkové tresti.