Polévka houbová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka houbová
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2397 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
200 g | Houby čerstvé |
1,3 l | Hovězí vývar základní |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 509,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 7,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka houbová postup přípravy receptu:
1 | Na 20g másla osmahneme jemně nakrájenou cibuli a petrželovou nať. |
2 | Přidáme na plátky nakrájené hříbky, lišky nebo žampiony a necháme je podusit. |
3 | Ze zbylého másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji polévkou, opepříme a provaříme. Potom do polévky přidáme houby a ještě 10 minut ji vaříme. |
4 | Nakonec do polévky vmícháme smetanu a citronovou šťávu. |
5 | Hotovou polévku posypeme jemně nasekanou petrželovou natí. |
Tento recept na houbovou polévku nám sice chutnal, ale asi bych do něho nepřidávala citronovou šťávu. Záleží však na chuti každého z vás, takže pokud se citronová šťáva neosvědčí, tak ji do polévky nedávejte a jestliže vám zachutná, přidejte si ji. Jinak nám polévka chutnala.