Pita chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pita chléb
Pita chléb
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 25842 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
500 g | Mouka chlebová |
250 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 134,6mg |
Vláknina | 538,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Mouka chlebová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pita chléb postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku s droždím, cukrem a solí. Vyhloubíme důlek, vlijeme 4 lžíce oleje a 300 ml vlažné vody. Vše promícháme a vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu. |
2 | Na pomoučeném válu těsto prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Každý díl vyválíme na placku o průměru asi 20 cm. |
3 | Placky položíme na plechy pomaštěné olejem, přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme dokynout ještě 20 minut. |
4 | Potom každou placku potřeme olejem a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia. |
5 | Upečené pita chleby podáváme teplé. |
Poznámka
Chlebové placky můžeme před pečením okořenit římským kmínem.