Kachní prsa na třešních - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa na třešních
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 25944 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kachní prsa |
200 g | Kompot třešňový |
7 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Šalotka |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
50 ml | Víno červené |
50 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 117,6mg |
Draslík | 672,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot třešňový, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sirup javorový, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa na třešních postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži několikrát nařízneme. Do zářezů vetřeme mořskou sůl a pepř. |
2 | Ve velké pánvi prsíčka opékáme kůží dolů asi 4 minuty, maso obrátíme a opékáme ještě 2 minuty. Snížíme příkon tepla a pečeme ještě 8 minut. Odstavíme z plotny a necháme odpočinout. |
3 | V kastrůlku zvolna rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm smažíme nadrobno nakrájenou šalotku asi 3 minuty. Vmícháme javorový sirup, víno a snítku rozmarýnu, uvedeme do varu a povaříme 1/2 minuty. Přilijeme vývar a bez pokličky vaříme asi 4 minuty do zhoustnutí. |
4 | Potom vsypeme okapané třešně a vše vaříme ještě 2 minuty. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme. |
5 | Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Pokrm můžeme připravit i z čerstvých třešní.