Pekanový koláč s javorovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pekanový koláč s javorovým sirupem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 27756 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
370 g | Linecké (křehké) těsto |
80 g | Máslo čerstvé |
200 g | Ořechy pekanové |
150 ml | Sirup javorový |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 170,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy pekanové, Sirup javorový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pekanový koláč s javorovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na plát a vyložíme jím máslem vymazanou otevírací kulatou formu. Okraje těsta zarovnáme, dno propícháme vidličkou a necháme asi 30 minut v chladu. |
2 | Potom na těsto položíme pečicí papír a nasypeme na něj fazole pro zatížení. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 10 minut. Papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 10 minut. |
3 | Javorový sirup, 60 g másla, cukr a sůl za stálého míchání svaříme, odstavíme z plotny a necháme téměř vychladnout. Do směsi vmícháme vejce. |
4 | Korpus poklademe pekanovými (nebo vlašskými) ořechy a zalijeme připravenou směsí. |
5 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-50 minut. Formu při pečení můžeme přikrýt alobalem. |
6 | Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme. |
Poznámka
Na zatížení těsta použijeme suché fazole nebo hrách.
Trochu jiné pečivo, něž na jaké jsme zvyklí, ale vypadá to chutně - určitě vyzkouším.