Zimní rajská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zimní rajská omáčka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32947 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Mrkev kořen |
60 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rajčatová pasta |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
90 ml | Víno červené |
1 hrst | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 627,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Rajčatová pasta, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zimní rajská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, celer a mrkev nakrájíme najemno. Můžeme použít i kuchyňský mixér. |
2 | Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a na mírném plameni smažíme 2 minuty. Přidáme nakrájenou zeleninu a čerstvé bylinky. Za častého míchání smažíme 7 minut, až je zelenina měkká a mírně zlatavá. |
3 | Vložíme nakrájená rajčata, pastu ze sušených rajčat a cukr. Podle chuti osolíme, opepříme a přilijeme víno. Za stálého míchání uvedeme do varu a při mírné teplotě vaříme 45 minut. |
4 | Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Poté je slijeme a rozdělíme na talíře. Omáčku podle chuti dokořeníme a nalijeme na těstoviny. Ihned servírujeme, parmezán na dochucení podáváme zvlášť. |
Omáčka byla výborná. Rajčata jsem rozmixovala a více dosladila. S vínem, tymiánem a oregánem to bylo vážně moc dobré. Díky za tip. Přidávám do oblíbených.