Pórková polévka s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórková polévka s jogurtem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33453 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
150 ml | Jogurt bílý |
750 g | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 ml | Pomerančová šťáva |
150 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
3 g | Tymián čerstvý |
1300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 117,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomerančová šťáva, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórková polévka s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Bílou část pórku rozřízneme a dobře omyjeme. Mrkev očistíme, pokrájíme na menší kousky. |
2 | Olej rozpálíme a přisypeme pokrájenou zeleninu. Dusíme 12 minut. |
3 | Přilijeme vývar, pomerančovou šťávu, přidáme tymián. Uvedeme k varu a vaříme 17 minut. Poté polévku rozmixujeme na hladký krém. Osolíme, opepříme. |
4 | Jednotlivé porce ozdobíme lžící jogurtu. |
Poznámka
Hutnější polévku získáme přidáním 100 g brambor.
Podle barvy a množství mrkve bych polévku možná nazvala spíše mrkvovou s pórkem. Mám ráda krémové zeleninové polévky. Tato byla také moc dobrá. Pomerančová šťáva ji pěkně dochutila. Díky za tip