Zelí z cukety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí z cukety
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35553 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
500 g | Cuketa |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka špaldová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 606,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cuketa, Cukr krupice, Kmín celý, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka špaldová, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí z cukety postup přípravy receptu:
1 | Cuketu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Rajče omyjeme rozkrojíme na polovinu. |
2 | V hrnci na rozpáleném olivovém oleji cuketu podusíme se solí, kmínem, cukrem, pepřem, bobkovým listem, promícháme a dusíme pod pokličkou (10-15) minut. |
3 | V pánvi na rozpuštěné máslo přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji vodou, provaříme, přimícháme k cuketám, provaříme asi 1 minutu a podáváme. |
Recept na zelí z dýní znám, ale zelí z cukety? To jsem nemohla nechat jen tak a musela jsem ho vyzkoušet. Výsledek byl vynikající. Po zelí se jen zaprášilo. Jako přílohu jsem zvolila knedlík – kupovaný (ale možná si už příště troufnu i na domácí ). Zelí z cuket je vhodné nejen pro dospělé, ale i pro děti. Našemu synovi moc chutnalo. Pokrm jsem osolila tak akorát, aby ho mohl i malý syn a při obědě bylo vidět, jak je spokojený a že mu moc chutná.