Vepřová plec pečená po selsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec pečená po selsku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 367 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 g | Česnek |
200 g | Cibule |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g | Sůl |
750 g | Vepřová plec |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 53,3mg |
Draslík | 257,7mg |
Vláknina | 911,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec pečená po selsku postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec opláchneme, potřeme česnekem rozetřeným se solí, vložíme do pekáče na cibuli nakrájenou na plátky a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova. Maso podle potřeby obracíme a dbáme, aby se cibule nepřipálila. |
2 | Upečenou plec vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a rozmícháme. Zalijeme vodou a nejméně 20 minut vaříme vzniklou šťávu. |
3 | Ke konci varu ji přisolíme, procedíme a krátce převaříme. |
Opět jedno jídlo známé z jídelen a meníčkových restaurací. Podávala jsem s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem. Masa jsem použila více než uvádí recept, na jednu porci cca 120 g, ale pro menší jedlíky stačí, jak je uvedeno v receptu. Když se přidá malinko více cibule nebo i česneku, tak se tím nic nezkazí. Šťávu jsem nakonec přecedila. Doporučuji a dávám palec nahoru.
velmi dobré