Terinka z červeného ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terinka z červeného ovoce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 36755 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
140 g | Borůvky |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
75 g | Cukr krupice |
225 g | Jahody zahradní |
225 g | Maliny |
115 g | Rybíz červený |
90 ml | Sirup bezinkový |
1000 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 225,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jahody zahradní, Maliny, Rybíz červený, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sirup bezinkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Terinka z červeného ovoce postup přípravy receptu:
1 | V kastrole svaříme cukr se 450ml vody (asi 2 minuty). Po mírném vychladnutí vmícháme bezinkový sirup a citronovou šťávu. |
2 | Želatinu vsypeme do misky s trochou teplé vody a necháme 2 minuty bobtnat. Misku postavíme do větší nádoby z vroucí vodou a želatinu mícháme, až se rozpustí. Vmícháme do svařeného sirupu. |
3 | Formu o objemu 900g postavíme do pekáče a kolem upěchujeme nadrcený led a přilijeme trochu vody. |
4 | Dno formy posypeme omytými malinami, které přelijeme trochou sirupu. Necháme ztuhnout. Potom přisypeme omytý rybíz a omyté borůvky, přelijeme částí sirupu a necháme ztuhnout. Nakonec posypeme omytými, na čtvrtky nakrájenými jahodami a přelijeme zbylým sirupem. Vložíme i s pekáčem do chladničky nejméně na 3 hodiny. |
5 | Před podáváním terinku krátce postavíme do horké vody a vyklopíme. Můžeme podávat ozdobenou ovocem, šlehačkou nebo zakysanou smetanou. |