Kořeněný špíz ze srnčí kýty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný špíz ze srnčí kýty
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38027 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 g | Srnčí kýta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 53,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kečup, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný špíz ze srnčí kýty postup přípravy receptu:
1 | Kýtu nakrájíme na silné proužky, cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí. Vše smícháme v míse, přidáme kečup, hořčici, olej, pepř, dobře promícháme a pod fólií necháme v chladničce několik hodin marinovat. |
2 | Marinované maso napícháme na jehly a grilujeme. |
Poznámka
Špízy můžeme také upéct na plechu v troubě.
Je to výborné. Netradiční recept a k tomu pečené malé bramburky. Mńam.