Halušky se zelím a uzeným - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Halušky se zelím a uzeným
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4156 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Brambory |
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
750 g | Vepřové maso uzené |
2 l | Voda pitná |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 233,0mg |
Draslík | 303,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 181,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Vepřové maso uzené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Halušky se zelím a uzeným postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nastrouháme brambory, osolíme. Vmícháme dvě vejce a přidáme mouku, vznikne tužší těsto. |
2 | Zelí připravíme obvyklým způsobem. |
3 | Dáme vařit vodu a do vroucí vody pomocí haluškovacího cedníku protlačíme těsto. Krátce povaříme a slijeme. Smícháme halušky se zelím. |
4 | Nakrájíme uzené maso vmícháme k haluškám se zelím a na talíři omastíme. |
Halušky máme moc rádi. Zvýšila jsem jen trochu množství brambor, mouku dávám dle potřeby, až vznikne hustější těsto.