Rohlíky sezamové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rohlíky sezamové
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42048 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 špetka | Cukr moučkový |
40 g | Droždí |
200 g | Hera |
500 ml | Mléko polotučné |
1000 g | Mouka pšeničná hladká |
40 g | Sezam - semena |
8 g | Sůl |
25 g | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 130,5mg |
Draslík | 144,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Sezam - semena, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rohlíky sezamové postup přípravy receptu:
1 | Do vlažného mléka nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek. |
2 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme Heru, vejce, žloutek, sůl, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme dobře vykynout. |
3 | Těsto vyválíme na tenčí plát, rozřežeme na čtverce, ty pak na trojúhelníky a svineme do tvaru rohlíků, trochu ohneme, potřeme žloutkem, posypeme sezamovým semínkem a vyskládáme na tukem vymazaný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně půl hodiny. Záleží na velikosti rohlíků. |
4 | Rohlíky necháme vychladnout a podáváme jako běžné pečivo. |
Chtěla jsem vyzkoušet zase jiné rohlíky, než dělávám já. Jsou moc dobré, na povrchu jsem potírala celým vejcem, Heru do těsta jsem měla rozpuštěnou ale vlahou. Soli jsem dala více, odměřuju na lžičky, na půlkilo mouky dávám 2 zarovnané malé lžičky. Sezamu stačí méně a pekla jsem na teflonové fólii, není ji třeba ničím vymazávat. Jinak palec nahoru