Čalamáda z mleté zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čalamáda z mleté zeleniny
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 42244 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
600 g | Celer bulvový |
250 g | Cibule |
150 g | Cukr krupice |
80 g | Feferony |
20 g | Hořčičné semínko |
750 g | Kapusta hlávková |
400 ml | Ocet vinný |
800 g | Paprika zelená |
500 g | Rajčata |
20 g | Sůl |
2000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 828,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 176,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Feferony, Hořčičné semínko, Kapusta hlávková, Ocet vinný, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Čalamáda z mleté zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Na tuto čalamádu budeme potřebovat rajčata, papriky bez jádřinců, kapustu, feferonky, oloupané cibule a očištěný celer. Všechnu zeleninu nakrájíme nahrubo, umeleme na masovém strojku, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, sůl, hořčičné semínko, přilijeme ocet a vaříme 20 minut. |
2 | Naplníme zavařovací sklenice, uzavřeme víčky a zavařujeme 20 minut. |
3 | Vychladlé sklenice s čalamádou skladujeme v chladu a temnu. |