Křupavé pečené brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé pečené brambory
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4244 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 260kJ
12% Sacharidy 41 g
16% Tuky 12 g
5% Sodík 95 mg
15% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 11,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 4,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Křupavé pečené brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme v osolené vodě asi 6 minut. |
2 | Na plechu zahřejeme olej nebo sádlo, vsypeme celé, oloupané brambory. Rozdělíme aby se nedotýkaly. |
3 | Pečeme 20 minut. Obrátíme, polijeme výpekem a pečeme ještě 30-40 minut dozlatova. |
4 | Podáváme jako přílohu k masům. |
Velmi lehký recept a také rychlý. Říkala jsem si, že brambory v celku se budou péct dlouho, ale když si je předvaříte, jsou upečené za chvíli.