Velký americký steak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velký americký steak
Velký americký steak
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 43436 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Hovězí svíčková |
20 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 936,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velký americký steak postup přípravy receptu:
1 | Budeme potřebovat velký kus svíčkové i s kostí. Maso omyjeme a osušíme, položíme na silně rozpálený gril a grilujeme zprudka přibližně 3 až 4 minuty z každé strany. Steak si okoření každý strávník sám až na talíři. Z masa by měla po rozkrojení vytékat růžová šťáva. Steak podáváme na velkém talíři vcelku zároveň s dostatkem soli a pepře. |
Poznámka
Jako příloha se podávají vařené kukuřičné klasy. Pokud možno podáváme pepř drcený.