Třešňové lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňové lívance
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 44930 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
1 ks | Cukr vanilka |
42 g | Droždí |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
40 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
300 g | Třešně |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 228,4mg |
Draslík | 421,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1g |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešňové lívance postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme vlažné mléko s vejci, rozdrobeným droždím, špetkou soli a vanilkovým cukrem. Přisypeme hladkou mouku a umícháme hladké těsto. Necháme na teplém místě vykynout. |
2 | Omyté, vypeckované třešně povaříme v troše vody, osladíme a zahustíme maizenou. |
3 | Vykynuté těsto naléváme do máslem vymazaného lívanečníku a lívance smažíme po obou stranách. |
4 | Podáváme teplé, přelité třešňovou omáčkou a ozdobené ušlehanou smetanou. |