Brusinkový kompot z rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brusinkový kompot z rybízu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 47810 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
60 g | Citrony |
450 g | Cukr krupice |
30 g | Cukr želírovací |
100 g | Pomeranče |
250 g | Rybíz černý |
1500 g | Rybíz červený |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 347,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Pomeranče, Rybíz černý, Rybíz červený, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brusinkový kompot z rybízu postup přípravy receptu:
1 | Červený a černý rybíz zbavíme stonků, kuličky propláchneme pod tekoucí vodou, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, citron a pomeranč nakrájíme na drobné kostičky i s kůrou a přidáme k rybízu. Přisypeme cukr, špetku soli a skořice, přivedeme k varu, přidáme želírovací cukr nebo gelfix, pektogel nebo jiný želírovací přípravek a povaříme asi 2 minuty. Kompot rozlijeme do malých skleniček, uzavřeme víčky a zavařujeme přibližně 7 minut. |
2 | Kompot používáme všude tam, kde potřebujeme brusinky. |