Kompot z čerstvých borůvek ochucený rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot z čerstvých borůvek ochucený rumem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48238 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
3 kg | Borůvky |
500 g | Cukr krystal |
4 polévková lžíce | Rum |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 156g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 386,8mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krystal, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kompot z čerstvých borůvek ochucený rumem postup přípravy receptu:
1 | Borůvky přebereme, očistíme, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic. |
2 | Cukr rozmícháme ve vodě a povaříme. Studeným nálevem přelijeme borůvky. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a uzavřeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě. |