Zdravý recept

Hrušky nakládané ve vlastní šťávě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 48501
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

1,5 kg Hrušky
1 špetka Kyselina citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 79 kcal
Kilojoule 329kJ
6% Sacharidy 20 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
2% Bílkoviny 1 g

Hrušky nakládané ve vlastní šťávě postup přípravy receptu:

1

Použijeme středně velké a nepomačkané hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme jadřince. Namočíme do vroucí vody, ve které rozmícháme kyselinu citronovou.

2

Poté je rozdělíme do sklenic a zalijeme vodou, ve které se namáčely. Zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85-85 °C sterilujeme 20-25 minut.

3

Po vychladnutí uložíme na temném a suchém místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept