Kompot z čerstvých hrušek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot z čerstvých hrušek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48585 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
750 g | Cukr krystal |
3 kg | Hrušky |
1,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 364,5mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Hrušky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kompot z čerstvých hrušek postup přípravy receptu:
1 | Použijeme drobnější, zralé, ale ještě tvrdé hrušky. Omyjeme je, odstraníme stopky a celé naskládáme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté nálevem zalijeme hrušky, sklenice uzavřeme a rozložíme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 85 °C sterilujeme 35 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Sterilovat můžeme také po dobu 20 minut od bodu varu.