Nevařený sirup z ostružin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nevařený sirup z ostružin
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 49102 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
1,5 kg | Cukr krystal |
1 kg | Ostružiny |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 110,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 142,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Ostružiny, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Nevařený sirup z ostružin postup přípravy receptu:
1 | Dobře zralé ostružiny přebereme, očistíme a důkladně promícháme s 1 kg cukru. Přemístíme do větší sklenice a necháme stát při pokojové teplotě 2 dny, až se cukr zcela rozpustí. Mezitím občas promísíme. |
2 | Poté směs necháme zvolna překapat přes plátno do čisté nádoby. Rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a uložíme na chladném a suchém místě. |
3 | Ostružiny, které nám zůstaly na plátně, můžeme dát opět do sklenice, zalijeme 2,5 dl vody a necháme stát další 2 dny. Poté prolisujeme, přecedíme přes plátno do kastrolu, smícháme s 500 g cukru a necháme přejít varem. Rozdělíme do vyhřátých lahví, uzavřeme a zabalíme do deky. Po vychladnutí uložíme v temné a suché místnosti. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odležení - 2 dny. Použijeme-li i zbylé ovoce, počítáme další 2 dny na odležení.