Sterilované smažené houby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilované smažené houby
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 52206 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Houby čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 85,3mg |
Draslík | 812,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sterilované smažené houby postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme, důkladně omyjeme, pokrájíme na plátky a osolíme. Poté je postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. |
2 | V pánvi rozpálíme tuk a houby na něm osmažíme. |
3 | Horké rozdělíme ihned do čistých sklenic a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu. |
4 | Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti. |