Hříbkový salát sterilovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbkový salát sterilovaný
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 52212 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
20 g | Cukr krystal |
1 kg | Hříbky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
2,5 dl | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
20 g | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 772,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krystal, Hříbky čerstvé, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbkový salát sterilovaný postup přípravy receptu:
1 | Tvrdší hříbky očistíme, důkladně omyjeme studenou vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, ochutíme solí a cca 10 minut povaříme. Poté scedíme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic. Mezitím průběžně prokládáme kolečky oloupané cibule. |
2 | Ve vodě rozmícháme cukr, sůl, ocet, přidáme bobkový list, kuličky pepře a nového koření a krátce povaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme houby. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu. |
3 | Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |