Sterilizované papriky v rajčatovém protlaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilizované papriky v rajčatovém protlaku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52462 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 dl | Ocet kvasný lihový |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kg | Paprikové lusky čerstvé |
1 kg | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 439,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,6mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej slunečnicový, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sterilizované papriky v rajčatovém protlaku postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, drobně nakrájíme a v hrnci s osolenou vodou povaříme doměkka. Potom je propasírujeme, necháme jen čistou šťávu, odpad vyhodíme. Vzniklý rajčatový protlak dochutíme octem, solí, cukrem a olejem. Hrnec vrátíme na sporák a protlak za občasného promíchání povaříme do rozpuštění cukru. Vaříme asi 15 minut. |
2 | Omyté papriky zbavíme bílé dužiny a jadřinců a nakrájíme je na tenké proužky. Nakrájené papriky naskládáme do skleníček. Zalijeme teplým protlakem a zavíčkujeme. |
3 | Naskládáme je do zavařovacího hrnce a povaříme 15-20 minut. Vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě. |
Poznámka
Takto připravené papriky používáme jako studenou přílohu. Jsou vhodné také na přípravu vařených jídel.