Slepičí polévka se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí polévka se žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 569 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
20 g | Glutasol |
10 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
800 g | Slepice |
167 g | Špagety, Makarony vařené |
20 g | Sůl |
20 g | Vegeta |
200 g | Vejce slepičí |
60 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
1800 ml | Vývar drůbeží |
200 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 143,8mg |
Draslík | 273,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slepice, Špagety, Makarony vařené, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Pórek, Vegeta, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí polévka se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Do osoleného vroucího vývaru z drůbeže dáme očištěný, opláchnutý a na kostičky nakrájený pórek, na kostičky nakrájené uvařené slepičí maso a krátce povaříme. |
2 | Potom vmícháme rozšlehaná vejce, přidáme uvařené překrájené špagety a na plátky nakrájené žampiony. |
3 | Polévku dochutíme glutasolem, vínem, vegetou a podle potřeby ji dosolíme. Vývar ještě krátce povaříme. |
4 | Při podávání přidáme do každé porce omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať. |