Patizony nakládané s mrkví a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Patizony nakládané s mrkví a cibulí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58561 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 kg | Cibule červená |
120 g | Cukr krupice |
1 kg | Dýně |
0,5 kávová lžička | Hořčičné semínko |
150 g | Kopr |
0,5 kávová lžička | Koriandr |
0,5 kg | Mrkev kořen |
0,4 l | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny |
90 g | Sůl |
1,4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 350,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Dýně, Hořčičné semínko, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kopr, Koriandr, Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Patizony nakládané s mrkví a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Mladé malé patizony omyjeme, u stopky kousek vyřízneme, mrkev i červenou cibuli oloupeme. Malé patizony následně rozčtvrtíme, mrkev a cibuli pokrájíme na kolečka. |
2 | Zeleninu dáme do hluboké porcelánové mísy a dobře promícháme se solí. Mísu přikryjeme a uložíme na 12 hodin do chladničky. |
3 | Druhý den vymačkáme šťávu, kterou zelenina se solí pustila, slijeme ji a zeleninu plníme volně do sklenic. Prokládáme ji přitom čerstvým opraným koprem. |
4 | Slitou šťávu ze zeleniny doplníme vodou na objem 1,5 l, vlijeme do hrnce a uvedeme do varu. Přidáme vinný ocet, cukr, koriandr, hořčičné semínko se 6 zrnky pepře a konzervační prostředek, vše 5 minut povaříme. |
5 | Horkým nálevem zalijeme zeleninu ve sklenicích, které ihned poté uzavřeme. Skladujeme na temném a suchém místě. Takto připravenou nakládanou zeleninu můžeme konzumovat za 7 - 10 dnů. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování zeleniny. Nemáme-li malé mladé patizony, můžeme použít zralé velké, které oloupeme a nahrubo nakrouháme. Také místo červené cibule můžeme použít cibuli bílou.