Kuřecí roláda plněná uzeným šmakounem a řapíkatým celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí roláda plněná uzeným šmakounem a řapíkatým celerem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | janak |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (5%) |
ID receptu: | 58975 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Celer řapíkatý |
300 g | Kuřecí prsa |
15 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Šmakoun |
1 kávová lžička | Sůl |
15 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 988,2mg |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 635,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 179,7mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Šmakoun mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí roláda plněná uzeným šmakounem a řapíkatým celerem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso rozklepeme na tenčí plátek, osolíme a opepříme. Poté na maso poklademe na hranolky nakrájený uzený šmakoun a řapíkatý celer buď vcelku nebo podélně rozkrojený. Maso zavineme do rolády a pomocí párátek zpevníme. |
2 | Vložíme do pečícího sáčku, pokapeme olejem, podlijeme vodou, sáček uzavřeme a vložíme na plech do předem vyhřáté trouby na nejnižší pozici. |
3 | Pečeme při teplotě cca 200°C po dobu 30 minut. |
Poznámka
Jako přílohu jsem zvolila brambory a zeleninový salát.