Buchta Himaláje - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buchta Himaláje
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 60272 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
250 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kakao |
1 balení | Kypřicí prášek do pečiva |
250 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
150 ml | Olej rostlinný |
2 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
200 g | Cukr moučkový |
250 ml | Mléko polotučné |
1 balení | Pudinkový prášek - vanilkový |
500 g | Tvaroh měkký |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 26,7mg |
Vláknina | 1,0mg |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kakao, Kypřicí prášek do pečiva, Tvaroh měkký nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Buchta Himaláje postup přípravy receptu:
1 | V míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem a přidáme ostatní suroviny určené na těsto. Vše dobře promícháme. |
2 | Větší polovinu těsta vlijeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem. |
3 | Potom připravíme náplň: Moučkový cukr vyšleháme s vejci, přidáme tvaroh, mléko a pudinkový prášek. |
4 | Náplň klademe na těsto lžící, aby se při pečení nepropadla ke dnu. Nakonec vše přelijeme zbylým těstem. |
5 | Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. |
Poznámka
Použijeme tvaroh v papírovém obalu.