Medová bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medová bábovka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61475 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
120 g | Med včelí |
250 ml | Mléko plnotučné |
450 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
5 ks | Vejce slepičí |
Na formu | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 146,2mg |
Draslík | 190,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 141,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 175,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medová bábovka postup přípravy receptu:
1 | V míse vyšleháme máslo s cukrem, tekutým medem a se žloutky do jemné pěny. Vlijeme mléko, prošleháme a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Třetinu těsta dáme do jiné mísy a smícháme s kakaem a skořicí. |
3 | Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme nejdříve světlé těsto a potom těsto s kakaem. |
4 | Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. |
Poznámka
Po vychladnutí bábovku přelijeme rumovou polevou a posypeme moučkovým cukrem.
Trošku jsem měla obavy z hrubé mouky, jemnější druhy pečiva peču raději s polohrubou nebo hladkou. Struktura byla trošku hrubší, nicméně bábovka moc pěkně voní a má výbornou chuť, takže tu strukturu jsem jí odpustila Cukr jsem ubrala, nemáme rádi přeslazené moučníky, ale to je na chuti každého. Příště zopakuju s polohrubou moukou a věřím, že bude dokonalá Hodnotím kladně