Margaritta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Margaritta
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63823 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
16 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
170 g | Cukr krupice |
0,5 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 kg | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
50 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 421,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Margaritta postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, vyzrálá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme a stroužky rozpůlíme, zázvor nakrájíme na kousky. Bylinky nasekáme nahrubo. Vše vložíme do kastrolu, osolíme, opepříme a na mírném plameni za častého míchání dusíme asi 20 minut. Na závěr vmícháme cukr a necháme rozpustit. |
2 | Směs rozmixujeme, dáme do čistého kastrolu a na malém plameni za častého míchání (aby se směs nepřipalovala) dusíme zhruba asi 2 hodiny. |
3 | Hotovu směs vlijeme do skleniček zhruba 10 minut při 80 °C sterilujeme. |