Tomka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tomka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63859 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 ks | Cibule |
10 polévková lžíce | Cukr krupice |
150 ml | Ocet kvasný lihový |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
10 ks | Paprika zelená |
1 kg | Rajčata |
3 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 638,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tomka postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nakrájíme, papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme na výseče. Ocet svaříme s cukrem, sladkou paprikou a solí. |
2 | Rajčata uvaříme doměkka, rozmixujeme a přes síto propasírujeme. Papriky s cibulí dusíme na oleji. Poté vlijeme propasírovaná rajčata, svařený ocet a povaříme. |
3 | Hotovou směs plníme do skleniček a při 80 °C sterilujeme 15 minut. |