Slezské kvaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slezské kvaky
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6622 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
750 g | Tuřín |
400 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 332,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Tuřín, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slezské kvaky postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme na kousky maso, osmahneme na másle, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme. |
2 | Nakrájíme na kostky tuřín a když je maso poloměkké tak k němu tuřín přidáme, přelijeme horkou vodou a vaříme. |
3 | Připravíme si cibulovou zásmažku a vmícháme k masu. Dochutíme pepřem a solí. |
4 | Potom zalijeme smetanou nebo mlékem. |
5 | Podáváme s vařeným bramborem. |
Pocházím ze Slezska, takže název receptu není pro mě neznámý. :-) Tuřín se začal objevovat v našich marketech a já můžu recept jen doporučit. Tuřínu je dost hodně, tak se nají i větší jedlíci. Jinak doporučuji dát cibuli hned v začátku přípravy k masu, má pak lepší chuť. Oproti receptu jsem použila o malinko více másla a přidala jsem trochu mouky, abych měla více šťávy, ale není to nezbytně nutné. Palec nahoru.