Smažený celer - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený celer
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 1083 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1000 g | Celer bulvový |
140 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
150 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 49,5mg |
Draslík | 288,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 488,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený celer postup přípravy receptu:
1 | Větší celer očistíme, omyjeme a ovaříme v osolené vodě. |
2 | Poloměkký celer necháme vychladnout a potom jej nakrájíme na silnější plátky. |
3 | Plátky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a osolených a ve strouhance. |
4 | Celer zvolna usmažíme dozlatova. |
5 | Ihned podáváme. |
chtěl jsem vyzkoušet smažený celer.Nevědomky jsem použil tento recept,akorát jsem celer nevařil.Nakrájel jsem ho cca na 8mm plátky ale nedržela mi na něm ani sůl ani mouka.Tak jsem v prvním talíři měl vodu,plátek jsem namočil,osolil,opepřil a pak už klasický trojobal(sůl i mouka už perfektně držela).Pomaleji osmažil a byly to ňamka.Příště si ale ty velké kolečka rozpůlím.