Vaječná pomazánka s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná pomazánka s paprikou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11707 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
40 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
60 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 134,7mg |
Draslík | 131,7mg |
Vláknina | 558,3mg |
Vitamín A | 256,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná pomazánka s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. |
2 | Změklé máslo utřeme se solí do pěny. Přidáme jemně nastrouhaná vejce, žervé, omyté, na kostičky nakrájené papriky a nadrobno nakrájenou cibuli. Vše dobře rozmícháme. |
3 | Nakonec pomazánku ochutíme mletou paprikou, hořčicí a pepřem. |
Zase jednou něco dobrého dětem na svačinu. Jen jsem nedala hořtici. Moc chutnala. Díky za tip