Pizza (základní polotovar) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza (základní polotovar)
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1201 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
12 g | Česnek |
20 g | Droždí |
300 ml | Mléko polotučné |
600 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Protlak rajčatový |
15 g | Sůl |
50 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 701,6mg |
---|---|
Cholesterol | 41,6mg |
Draslík | 67,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Droždí, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza (základní polotovar) postup přípravy receptu:
1 | Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí, rozmícháme, přidáme trochu prosáté mouky a připravíme kvásek. Necháme dostatečně vykynout. |
2 | Do zbylé mouky přidáme vejce, zbylé vlažné mléko, tuk, sůl, kvásek a vypracujeme hladké těsto. |
3 | Po vykynutí těsto rozdělíme na 10 dílů, vyválíme je do bochánků a necháme znovu kynout. |
4 | Potom bochánky vyválíme na kulaté placky vysoké asi 5mm o průměru asi 15cm. |
5 | Placky potřeme rajčatovým protlakem smíchaným se třeným česnekem a klademe je na tukem potřený plech. |
6 | Na placky dáváme různé suroviny, např. šunku, žampiony, vejce. |
7 | Nakonec pizzy upečeme v dostatečně vyhřáté troubě do zlatavé barvy. Podáváme je teplé, hned po upečení. |
S těstem se moc dobře pracovalo a taky po upečení chutnalo. Palec nahoru Do protlaku jsem navíc přidala oregáno, ale spíš budu zase používat ochucená drcená rajčata. Ale to je na chuti každého.