Kefírové lívanečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kefírové lívanečky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1297 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 g | Džem jahodový |
1 l | Mléko kefírové |
200 g | Mouka polohrubá |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 92,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jahodový, Mléko kefírové, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kefírové lívanečky postup přípravy receptu:
1 | Zákys smícháme se solí, cukrem a žloutky. |
2 | Promícháme, přidáme mouku a nakonec vmícháme sníh z bílků. |
3 | Na rozpáleném tuku smažíme lívanečky. |
4 | Hotové lívanečky namažeme džemem. |
Poznámka
Zdobíme kysanou smetanou, případně čerstvým ovocem. Místo džemu můžeme dát čerstvé ovoce, jogurt...
Rychlé, jednoduché, chutné. Lívanečky jsem podávala se zmrzlinou. Sotva jsem je dosmažila byly pryč.