Květák dušený se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák dušený se žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13105 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
350 g | Květák |
1 kávová lžička | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 351,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Květák, Olej stolní, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák dušený se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Omytý květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. |
2 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme s citronovou šťávou a solí na oleji. Přidáme okapaný květák a vše prohřejeme. |
3 | Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme. |
Květák dušený se žampiony je velice rychlým pokrmem, pokud přijdete pozdě z práce nebo třeba z nákupu a potřebujete nakrmit hladovou rodinu. Je i moc chutný, takže vzhůru do vaření. Určitě s ním nešlápnete vedle.