Hovězí vývar s masem a zeleninou (zesílený) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar s masem a zeleninou (zesílený)
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 147 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
50 g | Cibule |
300 g | Hovězí maso přední |
450 g | Kosti hovězí řídké |
0,2 g | Nové koření celé |
0,2 g | Pepř černý celý |
20 g | Petržel - nať |
20 g | Sůl |
3 l | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 53,7mg |
Draslík | 231,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí řídké, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar s masem a zeleninou (zesílený) postup přípravy receptu:
1 | Dobře omyté a rozsekané kosti a opláchnuté hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla a mírně osolíme. Přidáme nové koření, celý pepř a cibuli a nejméně 2-3 hodiny pozvolna vaříme. |
2 | Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou zeleninu a uvaříme doměkka. |
3 | Uvařené maso a kořenovou zeleninu vyjmeme a po vychlazení nakrájíme na kostičky. |
4 | Nakonec vývar procedíme přes hustý cedník. |
5 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem a zeleninou vkládáme do polévky při podávání. |