Jahodový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový dort
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19731 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
40 g | Džem jahodový |
500 g | Jahody zahradní |
6 g | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vejce slepičí |
1 balení | Želatina červená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 103,2mg |
Draslík | 191,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 78,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jahodový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Želatina červená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodový dort postup přípravy receptu:
1 | Cukr, vajíčka a změklé máslo ušleháme, po částech přidáváme mouku s kypřícím práškem. Je-li těsto příliš husté, přilijeme trochu mléka. |
2 | Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na pečení a dáme péct na 175 °C. |
3 | Upečený dort potřeme džemem, na který naskládáme jahody. Ovoce zalijeme želatinou připravenou podle návodu. |
4 | Podáváme zdobené šlehačkou. |