Řecká polévka se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecká polévka se sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20886 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 357,3mg |
Vláknina | 264,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecká polévka se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce si nastrouháme sýr čedar, přidáme žloutky a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Postupně přiléváme připravený kuřecí vývar a stále mícháme. Jakmile se polévka začne vařit, odstavíme ji z vařiče a osolíme podle chuti. |
2 | Servírujeme s nadrobno posekanou zelenou petrželkou. |
Parádní recept!