Minestrone polévka s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minestrone polévka s kuřecím masem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 23227 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
10 ks | Bazalka |
2 ks | Brambory rané |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
200 g | Hrášek mražený |
400 g | Kuřecí stehna |
1 ks | Mrkev kořen |
15 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
50 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
90 g | Těstoviny konzumní |
1000 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 526,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Cibule, Cuketa, Hrášek mražený, Kuřecí stehna, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny konzumní, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Minestrone polévka s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme kuřecí stehna a smažíme 5 minut z každé strany. Poté je vyjmeme a odložíme stranou. |
2 | Snížíme teplotu a dáme na pánev najemno nakrájenou slaninu, cibuli a bylinky a za stálého míchání smažíme 5 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (kromě hrášku) a smažíme 5-7 minut. |
3 | Kuřecí maso vrátíme na pánev, přilijeme vývar a uvedeme do varu. Přikryjeme poklicí a vaříme 35-40 minut, občas zamícháme. |
4 | Vyjmeme kuřecí maso, přimícháme hrášek a drobné zavářkové těstoviny a vaříme 7-8 minut, až jsou těstoviny hotové. |
5 | Mezitím z kuřecích stehen odstraníme kůži, vykostíme, nakrájíme na menší kousky, vrátíme do polévky a prohřejeme. Polévku podle chuti dokořeníme a podáváme posypanou hoblinkami parmezánu a několika lístky bazalky. |