Grilovaná tykev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná tykev
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24585 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
600 g | Tykev |
3 špetka | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 264,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tykev, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná tykev postup přípravy receptu:
1 | Tykev oloupeme a zbavíme semen. Dužinu pokrájíme na menší plátky, které po obou stranách lehce propícháme. |
2 | Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a nakonec potřeme olejem. |
3 | Tykve pečeme naskládané na mřížce, při teplotě 200 °C cca 30 minut. |
4 | Výborně se hodí jako příloha k rybě či drůbeži. |