Pestrý kompot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 86 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestrý kompot
Celkový čas: | 86 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 26 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 24898 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
150 g | Hrozinky |
200 g | Hrušky |
100 g | Jablka |
50 g | Jahody zahradní |
100 g | Meruňky |
100 ml | Rum |
1 ks | Vanilkový lusk |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 302,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Hrušky, Jablka, Jahody zahradní, Meruňky, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pestrý kompot postup přípravy receptu:
1 | Hrušky a jablka oloupeme, pokrájíme na čtvrtky a vyjmeme jádřince. |
2 | Meruňky omyjeme a vypeckujeme. Jahody omyjeme a zbavíme stopek. |
3 | Hrozinky necháme 6 minut máčet v rumu smíchaném s vodou. |
4 | Připravené ovoce smícháme dohromady, přisypeme hrozinky, cukr a rozpůlený vanilkový lusk. Vše necháme 60 minut povařit. |
5 | Vyjmeme vanilkový lusk a ovoce rozmixujeme na hladkou kaši. |
6 | Podáváme vychlazené. |