Zelený hrášek po vídeňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelený hrášek po vídeňsku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 2829 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Hrášek |
500 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 325,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 139,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrášek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelený hrášek po vídeňsku postup přípravy receptu:
1 | Hrášek uvaříme v osolené vodě doměkka a ocedíme. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme sekanou petrželovou nať a zalijeme vývarem z hrášku. Osolíme, osladíme a přidáme uvařený hrášek. |
3 | Nakonec ještě krátce povaříme. |
Možná bych i chtěla ochutnat vídeňský hrášek přímo ve Vídni. Rakousko mám moc ráda. Ale zpět k receptu… je jedním slovem perfektní. Vyzkoušejte ho.